Есил Дюран ексклузивно интервю

есил дюранЕсил която стана известна с чалгапарчетата си подуцирани от “Пайнер” забрави откъде е тръгнала и обърна гръб на създателите си. В интервю за „Всеки ден” обяви решението на пловдивския кмет за правилно. Мотивира се с факта, че фолкаджийте нямат коледни песни. Дюран разбуни чалга гилдията като кошер. Според запознати, сред фолк средите се понесли слухове, че Есил има намерение да напуска „Пайнер”. Пайнерския бос незабавно привикал Есил Дюран на спешна среща. Какво са обсъждали си остава тайна. Предателката от “Пайнер” смята, че по Коледа трябва да музика различна от попфолка. Критикува, се че не е направила своя коледна песен.Мечтата на Есил е да направи концерт с Нели Рангелова и Орлин Горанов.
Пловдивчани също не са безучастни кой и какво ще им пее на празника.
Майтапят се, че хитът на Ивана в който се пее, карай бясно, премини на червено, отиди се напий в някоя кръчма и после се сбий определено е „празнична песен”. Посланието в „изискания текст” може да докара на човек супер много ядове.

Музика песни клипове

музика песни"Митко Пайнера е много голям мъж. Каквото ми е казал, всичко е излязло вярно", така чалга звездата Есил Дюран подкрепи пред bTV боса си срещу атаките, залели го след новината, че е спечелил евросубсидия за близо 2 милиона евро."Трябва да има мярка във всичко", призова гласовитата певица. Тя сподели, че във фолкгилдията има много работливи и талантливи автори и изпълнители, които са заработили хляба си почтено и с труд, пише Блиц.
Есил , която за разлика от повечето си колежки има висше музикално образование, се опита да намери компромисния тон между "за" и "против" чалгата и да тушира разгорелите се страсти между мастити културтрегери и представителите на чалга бранша.

Чалга испалнител клюки

чалга испалнителЕсил Дюран е творческият псевдоним на Исмигюл Дюран Наим. Есил е родена в Хасково на 5 юли 1969 г. Завършила е естрадния отдел на Държавната музикална консерватория в класа на Ирина Чмихова. Пяла е в Йордания, Кипър и на увеселителни кораби между Дания,Германия, Холандия, Норвегия и Англия. Дюран е българска поп и поп-фолк изпълнителка, известна с екстравагантното си сценично облекло и пластичните танци.
Успехът за Есил Дюран идва с издаването на дебютния й албум "Есил Дюран" (2001). "Пайнер" продуцира и втория й самостоятелен проект "Елмаз", който излезе през 2004 г. В изпълненията си тя влага много душа и ги съчетава с темпераментни танци, като залага на зрелищни сценични костюми, хвалят я издателите й. Истинското й име означава "Бяла роза".Освен българската консерватория, Есил завършва и турската. В репертоара й има и песни на турски език. Пее също така джаз и обича импровизациите. През 2005 г. Есил ражда първия си син, когото заедно с бащата, композитора Борис Павлов, кръщават Харис. В началото на месец февруари 2006 г. излиза третият и? албум, озаглавен „Тя“. От март 2008 г. Есил Дюран е член на журито на "Мюзик айдъл". Хитове:
SMS
Искам пак
Дай ми
Ако се върнеш
Сладки лъжи Елмазчалга клюки